Приветствую Вас Гость | RSS
Четверг
28.03.2024, 19:44
...
Главная Як визначити рівень pH котлової води у системі опалення? - Форум Регистрация Вход



[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Идея достижения практического бессмертия человека и его реального воскрешения » Здоровье, красота, омоложение, зож, радикальное продление жизни » Як визначити рівень pH котлової води у системі опалення?
Як визначити рівень pH котлової води у системі опалення?
beautylifeДата: Понедельник, 22.10.2012, 14:04 | Сообщение # 1
Генерал-майор
Группа: Администраторы
Сообщений: 403
Репутация: 1
Статус: Offline
Однією з найнебезпечніших проблем, притаманних котловим системам опалення, є корозія – руйнування металів у результаті хімічної та електрохімічної реакції. На Провідному українському порталі Labprice.ua було розміщено наукову статтю, присвячену визначенню pH у системі опалення для запобігання корозії:
http://www.labprice.ua/zastosuvannya_vim.....igannya_korozii
Швидкість корозії залежить від pH котлової води, тому для її зменшення необхідно підтримувати цей показник у рекомендованих межах.
Діючі в Україні «Правила будови та безпечної експлуатації парових котлів з тиском пари не більше 0,07 МПа (0,7 кгс/см2), водогрійних котлів і водопідігрівачів з температурою нагріву води не вище 115 °С» та «Правила будови і безпечної експлуатації парових та водогрійних котлів» встановлюють норми pH котлової води. В той же час виробники котлів рекомендують свої діапазони рН в залежності від типу металу та застосованої технології їхнього виробництва.
Для вимірювання кислотності котлової води використовують стаціонарні pH-метри, які безперервно контролюють її стан і сповіщають про відхилення від оптимального діапазону значень.
Серед таких приладів можна відзначити: Ezodo 4801, РН-203 та Ezodo РСТ-407. Високоточний цифровий pH-контролер Ezodo 4801 має діапазон вимірювання від 0 до 14 pH та підходить для котлів будь якого типу. Прилад РН-203 трохи поступається точністю попередньому, проте він дозволяє вимірювати не лише рівень рН, а й ОВП води у промислових та побутових установках. Ezodo РСТ-407 поєднує в собі рН, ОВП, кондуктометр, термометр та солемір. Цей рН-контролер має ширший діапазон вимірювання рН: від -2 до 16, і функцію автоматичного вимкнення для збереження енергії, якщо прилад не використовується більше 10 хвилин.
Щоб уникнути ржавіння вашого котла, потрібно знати гранично допустимі значення рН котлової води. Згідно діючих рекомендацій, рН для водогрійних котлів з температурою води до 115 °С повинно становити 6,5-8,5, для водогрійних котлів відкритої системи теплопостачання з температурою води від 115 до 200 °С – 7-8,5 рН, для водогрійних котлів закритої системи з аналогічною температурою – 7-11 рН. Тоді як для парових котлів, з тиском пари не більше 0,07, значення рН повинно перевищувати 7, а для котлів з тиском пари від 4 до 14 – дорівнювати 9,0±0,1рН.
Для різних металів найменшого рівня корозії можна досягти за визначеного діапазону рН води, і саме про це попереджають виробники котельного обладнання. Для заліза це 4≤рН≤10, для цинку –7≤рН≤12, для алюмінію – 4,5≤рН≤7, а для міді вище за 7,4.
Врахування цих порад та постійний контроль за рівнем рН котлової води за допомогою рН-метрів дозволить запобігти швидкій корозії металу та передчасному виходу з ладу системи опалення.
 
Форум » Идея достижения практического бессмертия человека и его реального воскрешения » Здоровье, красота, омоложение, зож, радикальное продление жизни » Як визначити рівень pH котлової води у системі опалення?
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Copyright MyCorp © 2024