Приветствую Вас Гость | RSS
Четверг
18.04.2024, 08:41
...
Главная Як визначити рН питної води ? - Форум Регистрация Вход



[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Идея достижения практического бессмертия человека и его реального воскрешения » Здоровье, красота, омоложение, зож, радикальное продление жизни » Як визначити рН питної води ?
Як визначити рН питної води ?
beautylifeДата: Понедельник, 22.10.2012, 14:01 | Сообщение # 1
Генерал-майор
Группа: Администраторы
Сообщений: 403
Репутация: 1
Статус: Offline
Кожного дня ми п'ємо воду та використовуємо її для приготування їжі. Та чи кожну воду можна вживати?
Згідно гігієнічних вимог до питної води, її рН має знаходитися в діапазоні 6,5-8,5, у випадку мінеральних вод - рН≥4,5 (відповідно до ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»).
Проте як саме можна встановити рН води в побутових умовах йдеться у статті "Перевірка рН питної води у водопровідній воді, свердловинах, колодязях" завідувача лабораторії альтернативної енергетики та екологічних досліджень Українського державного науково-дослідного інституту «Ресурс» Олени Можаровської (http://www.labprice.ua/statti_pro_vimiryuvalni_priladi/perevirka_rn_pitnoi_vodi_u_vodoprovidnij_vodi_sverdlovinax_kolodyazyax).
Водневий показник (рН) - показник, що характеризує властивість води, зумовлену наявністю в ній вільних йонів водню.
Відповідно до значень рН, воду класифікують на сильнокислу (рН до 3,0), кислу (рН 3,0 - 5,0), слабокислу (рН 5,0 - 6,5), нейтральну (рН 6,5-7,5), слаболужну (рН 7,5 - 8,5), лужну (8,5 - 9,5), сильнолужну ( рН більше 9,5).
Виміряти рН води в побутових умовах найпростіше за допомогою портативних рН-метрів. Ці прилади є економічними і зручними. Оскільки рН води залежить від температури, то рН-метри доцільно обирати з функцією «Автокомпенсація температури», яка підвищує точність вимірювання. Як приклади таких портативних приладів, можна розглянути моделі Ezodo 5011А, Ezodo 6011 А, Ezodo MP-103 та Ezodo 7011.
Кожен з цих рН-метрів дуже простий у використанні. Спочатку прилад калібрують, потім занурюють у аналізуємий розчин та обережно помішують його до стабілізації значень на дисплеї. Після використання електрод рН-метра промивають дистильованою водою та поміщають прилад у захисний чохол.
Калібрування приладу слід проводити періодично, оскільки характеристики електроду після взаємодії з досліджуваною рідиною можуть змінитися.
У процедурі калібрування електрода немає нічого складного. Разом із рН-метром ви отримаєте в комплекті калібрувальні буферні розчини. У залежності від діапазону рН, що вимірюється, використовують буферні розчини з рН 4,00, рН 7,00 і рН 10,01. Такі прилади як Ezodo 5011А калібруються лише по одній точці, як Ezodo 6011 А по двом, а Ezodo MP-103 та Ezodo 7011 по трьом. Точку для калібрування обирають найближчу до очікуваного діапазону рН-вимірювань. Для калібрування необхідно занурити рН-електрод у певний буферний розчин, дочекатися стабілізації значень і повернути регулювальний гвинт так, щоб результати на дисплеї збігалися зі значеннями рН буферного розчину. А такі рН-метри як Ezodo 7011 можуть калібруватися автоматично. Його лише слід занурити в калібрувальний розчин і він автоматично розпізнає значення рН.
 
Форум » Идея достижения практического бессмертия человека и его реального воскрешения » Здоровье, красота, омоложение, зож, радикальное продление жизни » Як визначити рН питної води ?
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Copyright MyCorp © 2024